torsdag 25 januari 2018

Flygande Polly med ris

Här blir klassikern Flygande Jakob till en vegetarisk version, detta måste ni prova!





Flygande Polly
4-6 portioner
1 blomkålshuvud
1 förp halloumi
0.5 l matlagningsgrädde
Heinz chilisås
Ketchup
Salt
Svartpeppar
Grillkrydda
1-2 bananer
Jordnötter

  • Sätt ugnen på 200-225 grader.
  • Dela blomkålshuvudet i bitar och stek i olja med salt, peppar och grillkrydda tills blomkålen fått lite färg.
  • Skär halloumin i skivor.
  • Blanda ihop grädde, chilisås, lite ketchup, salt och peppar efter smak i en skål.
  • Skala och skiva banan.
  • Lägg den stekta blomkålen i en form, ha på halloumiskivorna, bananskivorna, jordnötter och toppa med såsen.
  • Ha i ugnen ca 20 min tills det fått fin färg.
  • Servera med ris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar