tisdag 9 januari 2018

Schnitzel



Schnitzel är ju så fantastiskt gott, och dessutom enkelt att göra.



  • Ta önskad köttbit, tex benfri kotlettrad eller skinkschnitzel.
  • Skiva i lagom bitar om det inte redan är bitar.
  • Lägg köttbiten i en fryspåse och banka lagom tunn med tex en brödkavel.
  • Panera bitarna i mjöl, ägg och panko ströbröd.
  • Stek i olja och salta och peppra(jag föredrar citron peppar).


Tillbehören är också viktiga, det jag brukar ha till min schnitzel är:
  • Varma gröna ärtor, med en smörklick och lite salt. 
  • Pollys kryddsmör
  • Potatisklyftor
  • Lingonsylt
  • Citron klyfta

Pollys kryddsmör:
smör
worcestershiresås
tabasco
kapris
tomatpure
dragon
citronpeppar
  • Skär smöret i mindre bitar och låt bli rumstempererat.
  • Blanda ihop med alla ingredienser och kör i matberedare eller stavmixer. 
  • Smaka dig fram med mängderna på ingredienserna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar