6 st biffar:
600g älgfärs
1/2 gul lök
1/3 rödbeta
1 dl grädde
1 pkt fetaost
1 ägg
3/4 dl rostad lök
1 msk kalv eller viltfond
1 msk soja
sirap
ströbröd
worcestersås
dijonsenap
salt
svartpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda grädden med ströbröd, låt stå och svälla lite.
- Finhacka löken och riv rödbetan.
- Stek löken tills den blivit mjuk och fått färg, om du har en rå rödbeta stek med den också, om du har en förkokt som jag hade denna gång, ha i den efter ett tag.
- Tärna fetaosten.
- Blanda ihop alla ingredienser och kryddorna.
- Forma till biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
- Lägg dem i en ugnsform eller plåt och ha in dem i ugnen till de är genomstekta. En innertemperatur på ca 65 grader.
Lingonfraiche:
creme fraiche
lingonsylt
salt
svartpeppar
Mandelpotatisstomp
mandelpotatis
smör
skivad rödlök
salt
svartpeppar
(gräslök)
- Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med en träslev eller liknande.
- Tillsätt smör, rödlök och kryddor efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar