lördag 6 januari 2018

Älgfärsbiffar fyllda med fetaost och rödbetor, mandelpotatisstomp och lingonfraiche







6 st biffar:
600g älgfärs
1/2 gul lök
1/3 rödbeta
1 dl grädde
1 pkt fetaost
1 ägg
3/4 dl rostad lök
1 msk kalv eller viltfond
1 msk soja
sirap
ströbröd
worcestersås
dijonsenap
salt
svartpeppar


  •  Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda grädden med ströbröd, låt stå och svälla lite.
  • Finhacka löken och riv rödbetan.
  • Stek löken tills den blivit mjuk och fått färg, om du har en rå rödbeta stek med den också, om du har en förkokt som jag hade denna gång, ha i den efter ett tag.
  • Tärna fetaosten.
  • Blanda ihop alla ingredienser och kryddorna.
  • Forma till biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  • Lägg dem i en ugnsform eller plåt och ha in dem i ugnen till de är genomstekta. En innertemperatur på ca 65 grader.

Lingonfraiche:
creme fraiche
lingonsylt
salt
svartpeppar

Mandelpotatisstomp
mandelpotatis
smör
skivad rödlök
salt
svartpeppar
(gräslök)


  • Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och krossa potatisen med en träslev eller liknande.
  • Tillsätt smör, rödlök och kryddor efter smak.
  Servera gärna rätten med ruccola och rostade pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar